25 Mart 2010 Perşembe

Haberci bildiriyor- "Dünya huzura kavuştu"


İlk kez 1965 yılında yerinden çıkan ve uzun yıllardir aranmakta olan Dünya'nın çivisi, 78 ülkenin destegiyle kurulan Dünya Güvenlik Örgütü tarafından bulundu. Çivi görkemli bir tören ile yerine takılırken, yurtta ve dünyada büyük sevinç gösterileri düzenlendi.

25 Ocak 1965 yılında ilk kez yerinden çıktığında; "dünya tarihinin en büyük felaketlerinden biri, Dünya'nın çivisi çıkmış, vay halimize" sözleriyle nitelendirilen Dünya'nin çivisi, dönemin Amerikan başkanı Johnson önderliğinde kurulan Dünya Güvenlik Örgütü tarafından bulunup yerine çakıldı. Dünya Güvenlik Örgütü başkan yardımcısı Atalay Şehmuz yaptığı açıklamada "Gelecek nesiller için büyük önem taşıyan çivi bulunmuştur, tüm Dünya'ya hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Türk Ustalar da Ekipteydi
Kurulduğu günden bu yana Dünya'nın önde gelen 1500 ustasının görev yaptığı örgütte 14 Türk usta da görev yapıyordu. 30 yılı aşan emeğin olumlu sonuç vermesinden çok mutlu olduğu gözlenen Türk usta Erdem Yapar, "Dünya'nin çivisi yerinden çıktığından bu yana büyük üzüntüler yaşanıyordu artık bu acıya bir son verdik, bundan sonra herşey daha güzel olacak." diye konuştu.

Görkemli Tören
Madrid'de bir samanlıkta görülen iğnenin yanında bulunan çivi, tüm dünyada 40 milyon kişinin canlı olarak izlediği bir törenle yerine çakıldı. Törende Amerikan rock grubu Metallica sahne alirken, Türk halay grubu da halay çekti. Tören sonrası Türk Marangozlar derneği ise bir uyarı mesajı yayımladı. Çivinin yerine takılırken tahtanin yeterince zımparalanmadığını belirten dernek başkanı Ergin Karan, "İtalyan marangoz çiviyi çakarken hata yapti, o tahtaya dübel gerekirdi, şimdi bu çivi bir kaç ay sonra tekrar çıkar." diye konuştu. Konuşurken ağzından bir an için bile sigara izmaritini atmayan marangoz, çiviyi en iyi şekilde ancak Türk ustaların çakabileceğini iddaa etti.

Dünya Güvenlik Örgütü yetkilileri Ergin Karan'in iddaalarını dikkate almazken, çivinin tekrar çıkması ihtimaline karşı tüm önlemlerin alınacağı garantisini verdi.

1 yorum: